Home » Scrum Teams

Scrum-zeildag

Hoe Agile ben je nog als je inmiddels een langere tijd volgens de Scrum - Agile filosofie hebt gewerkt?

Tuurlijk de ceremonies zijn er nog (meestal) en ook de onderlinge alignment middels het vastleggen en bespreken van User Stories op de Product Backlog. Maar het ‘gewone’ leven eist zijn tol. Afspraken worden toch stiekem weer deadlines en stakeholders kennen inmiddels een aantal ‘trucjes’ om het team toch niet zo heel autonoom te laten werken. Daarbij komt dat de lijst met wensen op de Backlog steeds langer lijkt te worden en de snelheid van realiseren eigenlijk al een tijdje achteruit gaat.

Kortom er is wat TLC nodig! En als team kunnen we ook wel een zetje gebruiken.

Als dit herkenbaar is dan zou een ScrumZeilDag bij Bijenco wel eens een goede remedie zijn om de draad weer op te pakken en het team weer nieuwe Agile-energie te geven.

Een ScrumZeilDag wordt door onze coaches begeleid op onze eigen locatie aan de Rottemeren (bij Rotterdam). Een belangrijk onderdeel van de dag is uiteraard zeilen. Zeilinstructie krijgen waarbij de instructeur ook Agile Coach is. Hij laat ervaren, en leert het team, opnieuw wellicht, dat de principes van zeilen veel overeenkomen met de principes van Agile en Scrum. En dat je die heel goed kunt gebruiken om je team ‘sneller’ te maken en meer energie te laten hebben.

Volgens de opbouw van Scrum-in-a-Day begint de dag met het opstellen van de Product Backlog door het team zelf. De Coach faciliteert en geeft waar nodig uitleg en bijsturing. Naast het opdoen van nieuwe Agile energie is de dag in feite ook een grote Retrospectieve sessie waarin we middels verschillende spel elementen en zeilen de groei van het team centraal stellen. Wellicht is er een specifiek probleem of een bepaalde taak die het team nog zou moeten oplossen of organiseren. Ook dat kan. Het team bepaalt het zelf - autonoom als ze zijn.

  • Een dag zeilen leren en Agile en Scrum opnieuw leren toepassen in de praktijk van het team.
  • Zeilinstructie door zeer ervaren zeilinstructeur.
  • Teamdag en retrospectief ervaring begeleid door zeer ervaren Agile coaches.
  • In de vorm van ‘Scrum-in-a-day’ werken aan een gezamenlijke, praktische en uitgevoerde oplossing.
  • Diepgang en spelvormen
  • Lekkere lunch
  • Eventueel: een prettig diner

De dag begint na de files en eindigt voor de files (of erna als de groep besluit er ook nog een etentje aan vast te knopen). Wij zorgen voor koffie, thee, lunch en versnaperingen – en de Zeilboot. Het team zorgt voor inhoud en samen maken we een leuke opbouwende dag.

Over de prijs worden we het wel eens. Bel of mail ons voor een boeking of een gesprek erover.

Voor meer informatie, neem contact met ons op!