Home » Waarom zeilen?

Waarom zou je gaan zeilen?

Recreatief zeilen is heerlijk ontspannend bezig zijn, juist door je in te spannen.

Lichamelijk valt het vaak allemaal wel mee… Vooral de beginnende zeiler moet behoorlijk aan de bak om mentaal een en ander te verwerken , accepteren, los te laten, te begrijpen en dan ook nog toe te passen.

Leren zeilen is geen boter-kaas-en-eieren spelen. Er is een factor die we  niet in de hand hebben: de wind. De bron van energie waarmee een zeilboot voortgetrokken (?) wordt is nogal wispelturig...

Maar, voor je het weet ben je toch heerlijk aan het zeilen! Inspelen op de veranderlijke wind, het 'lezen' van het water en manoeuvreren met het schip, een elegante maar altijd uitdagende manier om 'ergens' te komen! 

Zeilen met bemanning is een teamsport. Je kunt het niet alleen… je komt er niet met het uitvaardigen van commando's. ieder aan boord is van waarde, ziet iets anders, heeft een andere kijk op het gebeuren, is betrokken bij het effectief laten varen van het schip.

Het streven is je intensief voldoende kennis en ervaring aan te bieden zodat je zelfstandig, veilig en met vertrouwen plassen en meren op kunt gaan met je gehuurde of eigen zeilboot.

Bij mij, Zeilschool op de Rottemeren, wordt les gegeven in een Polyester Valk. Dit is een open kielboot met uitstekende zeilkwaliteiten en zeer geschikt voor het geven en ontvangen van zeil 'instructie'.